Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aanleg fietsroute Herentals–Turnhout in het gedrang door faillisement aannemer

Superbeton uit Aarschot is failliet. Dat heeft immense gevolgen voor de uitvoering van de autoluwe fietsroute tussen Herentals en Turnhout, waarvan Superbeton als aannemer aangesteld was.

De provincieraad en de deputatie vernamen enkel via de pers het faillissement van  Superbeton. “Dit stuurt de planning van de uitvoering van de broodnodige werken voor de autoluwe fietsroute tussen Herentals en Turnhout compleet in de war,” betreurt provincieraadslid Brend Van Ransbeeck (Groen).

“In juni keurde de deputatie het gunningsverslag voor deze overheidsopdracht goed en gunde de deputatie het vaste en voorwaardelijke gedeelte van deze overheidsopdracht aan de aannemer in kwestie.

In augustus verkocht eigenaar Frederik Laeremans, bekend van The Sky is the Limit, zijn bedrijf aan een overnemer. In september liet het bedrijf weten dat ze de planning aan het uitwerken waren voor het uitvoeren van de werken en in november werd het plots failliet verklaard. Dit is een zeer vreemd verloop.”

Snelheidsregimes

Gemeenteraadslid van Kasterlee Bart Sas (Groen): “Nu de werken voor onbepaalde tijd worden uitgesteld, vragen we om de opstellingen te verstevigen en om de juiste snelheidsregimes toe te passen op het gehele traject, dus 30 km/uur in het centrum van Tielen en 50 km/uur buiten het centrum.”

De dienst mobiliteit van de provincie neemt de planning verder op met de gemeente Kasterlee. “Ik roep de provincie en de gemeenten (Herentals, Lille, Kasterlee en Turnhout) op om de aanbestedingsprocedure zo snel mogelijk terug op te starten en om ondertussen een aantal dringende lokale maatregelen in te voeren,” besluit Brend Van Ransbeeck.

Deel dit artikel